Tuzun Tüketmiş Oldukuzz Besinler Ortasayinda Vazgehaçilmez Hale Geldoğini Lisana Getiren Kardiyoloji Uzmanı, Dr. Fethi Kiliçasaslan, Fazla Tüketimininin Inemlit.
Tünkiye’de Tuz Tuz Tuz Tünketiminin Ölecun Neredeyse Iki Katı Oldukunu Anlatan Prof. VatandAhaşlari Uyartiy.
Yemekler Tuz EkleMesi Alişkanli Yaşının Dekişhirilmesi Erektioğini Sön Eden Prof. Dr. Dr.
Dengeli Tuz Tuz Tüketiminin Deoğerin Desinen Prof.
‘Fazla Tuz Tuzikika Hastaliklara Davetiye Çikariyor’
Ahı tuz tüketiminin Birçok Hastali Yaşın Temel Nedeni Oldukunu Sönleyen Prof. irtibatistli ver. Ülkemizde Maalesef Hürkör Tuz Tüketimi 8-10 Gram Ortasezda Bilddiriliyor. HALBUKI DUNYA SIHHAT ÖRGUTUNUN ÖNERDIN ÖLÇÜ 5 Gramd. Yani Toplum Olarak Ölçun Neredeyse Iki Katrenin Tüketiyoruz ”Dedi.
‘Gijli.
Farkesda Olmandan Bilinmeyen Kaynaklardan Fazla Ölçüde Tuz Auzind Sönleyen Prof. Dr. Dr. “Bir Çağmuz Sofrada Tuza Dikkat Ediyoruz Lakin Bâten Tuz Kaynaklariün Göden Kaçirinoruz. Turşu, Salamura Besinler, Şarküeri eserleri, Çerezler, Hatta Tuzlu Ayran ve Şalgam ınzere Sevdiyizimiz Içecekler Bol ilçüde Tuz Içeriyor. BU BESINER FARKINDA OLMADAN TUZ Tuz Tuz Tüketimizi Arir. Bu Yuzden BeslenMemedize Dikkat Etmeli ve Mümkun Ilkusuca Iflenmish, Tuzlu Besinlerden Usak Durmayiz “DUYE KONAHTU.
‘Tuzu Sofradan Kaldirin’
Tuz tüketimini azaltmanının en tesirli Yollardan Birinin Pişirm ve Sofrada Tuz Kallanimuydan Kaçuymak, Dr. Külesk. ekliyor. Halbuki Besinlerin Içinde Bulunan Doğal Sodyum, Bedenin Gereksinimini Karşılamak Için Kafidir. Ek Tuz Eklemek Büsbüt Gekiz ve Sihhate Zayaylir. Bilhassa Hipertansiyon, Kalp Yetmezli Yaş, Böbrek Hastalila’ti Olayler Isiin Bu Daha da Kimtlidir. Yamaek Pişirirken Tuz Eklememek ve Sofrada Tuz Kallanmamak en Pratik Ç çöazdür ”Dedi.
‘Bir Çay Kaşaği Kadar Tuz Yaklaşik 5 Gramdir’
Dr. Garktioği Belirterek Şul Bilgileri Verdi:
“Tuzun Makul Birimü Yok Lakin Kabaca Tabir Etme Gerekirse Bir Çay Kaşirin Kadar Tuz Yaklaşik 5 Gramd. Gününtilmesi Gereken Tuz Ölçüsü Budur. Lakin Birçok Kişi Yemeek Piyiren de Sofrada da Da Ekstra Tuz Ekliyor. Bu Alaykanliktan Vazgemak Kur. Tuz Bedenimiz Için Gereklidir. Bilhassa Yaşli Hastalam, Tuz Alimini Büsbuun Kesmak Sodyum Dozeyinin Tehlikeli Derecede Dushmesin Neden Olabilir. Hatta Idrar Söktürkür Ilaç Kullanan Hastalarda Bu Durum Daha da Riskli Hale Gelir. BU YUZDEN TUZU BUSBUTUUN SIFIRALAMAK YURINE İSTİKRARLI TÜKETMEK GEKRIR. Biz Hastalanmuza Otünk 5-6 Gramdan Fazla Tuz Alamamallari Öneriyoruz. “
‘Su Tüketik. İhmal Edilmemelij ‘
Tuz istikrariün Yaklamak Için Su Tüketiminin De Artilmashe Gerektioğini Prof. Dr. Fethi Kliçaslan, “Ne Kadar Tuz Alirsanz, Ey Kadar Su Içmeniz Gerekir. Beden, Fazla Sodyumu Fakat Kâfi Su Alimiyyyiyyyyeybilir. Lakin en YanliKSiz Yaklaşim, Tuz Alimina Minimal Düzeyde Tutmak ve Nizamli Su TüketMektir. İntikrarli Beslenme, Nizamli Idman ve Rutin Sıhhat denetimleri de genel kalp Damar Sıhhatini Muhafazada Çok önemlidir “DUYE KONAHTU.
‘Duzenli Denetiyer Hayat Kurtarir’
Tuz Tüketimiyle Ilgili Bilinçlenmenin ve Periyodik Sıhhat denetimlerinin deoğerin Dikkat Çeken Prof. Kan Testleri, Tansiyon usçeri ve Doktor Muayeneleri ve Doktor Muayeneleri Olup Olup Slep Slep Slep sodyum DeSeylerin İğrin Olup Sludum DeSeyum DeSyum DeSeyinin İkinker Olup Sludum DeSeyum DeP Edebiliriz. Bu Denetimler, Mümkün Sıhhat Risklerinin Helvelden Fark Edilmezini Sahlar ve Hastalaririn Daha Sahlikli, Kaliteli Bir Ömür Sürmesine Yardmci Olur ”Dedi.